NYT fra Munkhøj

Nyheder

AUGUST 2021


Midt i juli - efter at få taget biopsi og blive behandlet - vendte Abbdís tilbage til Heimir for at give det endnu en chance.

Hun er nu hentet hjem i slutningen af august, men vi føler os bestemt ikke sikre på, at det er lykkedes at få hende drægtig, men det må en scanning senere vise. Vi har set før, at hoppen var drægtig på trods af, at ingen har set hende blive bedækket og uden ydre tegn på, at hingsten havde været på hende, så vi krydser fingre.

Næste års planlægning er i gang, og vi kan tilbyde et begrænset antal bedækninger ved den hingst, som vi har været så utrolig heldige at få lavet en aftale omkring.

JUNI 2021


Indtil videre er det kun Káta og pensionærhoppen, Tinna, som er i fol. Dís er på Sjælland, hvor hun gerne skulle bedækkes ved Pjakkur.

Desværre viste hun overhovedet ingen brunst på trods af, at dyrlægen sprøjtede hende 3 gange, så intet nyt Pjakkur-føl til os næste år.


MAJ 2021


Indtil videre er besætningen udvidet med 

4 tyrekalve, 2 kviekalve og nu også et dejligt hoppeføl.

Den 18. maj om aftenen fik Dís et rødt, langbenet hoppeføl, som Pernille har døbt Ísalín fra Munkhøj. 

Gjöf har termin her omkring pinsen, så vi venter spændt. Det skulle også blive et rødt føl, men gerne med lidt aftegn.

Og det blev så den 26. maj, at Gjöfs hingsteføl, Vindfari kom til verden. Han har sparet lidt på den hvide farve, men har dog en stjerne.

Sidst i maj bød vi Vina velkommen som ny, men velkendt pensionær.


APRIL 2021


I marts fik vi den første kalv, og den næste kom Påskedag, den 4. april, så nu mangler vi kun 4 forårskalve. Så må vi se, om 1-2 af køerne nåede at blive drægtige, inden tyren blev slagtet i efteråret. Læs mere på Grønnevad Galloway.


Den 2. april transporterede vi 3 hopper, vores egne Abbadís og Káta samt en pensionær, til Dueodde, hvor de er på kæresteferie de næste par måneder. Det er tidligt, men det var mest praktisk at sende dem af sted samtidigt, så det må altså blive tidlige føl næste år.


Og stakkels Heimir frá Vatnsleysu fik mega travlt. Han var faktisk på ryggen af alle 3 hopper den første dag - og i hvert fald de 2 af dem var fuldbyrdet.

Og så begynder den svære ventetid nu, hvor vi hver dag tjekker yver på både Gjöf, Dís og pensionærhesten, Manifique. En spændende sommer venter forude.