Gjöf fra Munkhøj

Gjöf fra Munkhøj - DK2001204504


F: Merkúr frá Miðsitju - M: Prinsessa fra Gudenådalen - MF: Ljómi frá Björk


Gjöf var egentligt Pernilles første islænder, men far og Pernille byttede hest, så Gjöf blev vores og Blossi blev Pernilles.

Vi - og i særdeleshed Per - har altid været helt vilde med Merkúr, og vi er meget glade for Gjöf, som indtil nu ikke har skuffet vore forventninger om, at hun er en meget dejlig hest. I vinteren 2005/2006 blev hun gjort sadel- og ryttervant, hvorefter hun fik pause. Hun tog det hele med ophøjet ro. Hun har indtil nu fået 2 føl. Først en rødblakbroget hingst, Neisti fra Munkhøj, efter Örn fra Stutt. Solfaxi og derefter et lækkert hoppeføl efter Þytur frá Hóli, Dögg fra Munkhøj. 

Pernille gik for alvor i gang med at "forme" hende som ridehest i vinteren 2006/2007.

Indtil videre er det stadig kun Pernille der rider Gjöf fast, selvom hun gerne uddeler ture på den lille tordentölter til vennerne.

I 2009 rykkede Gjöf op i en T5, og denne klasse passer hende godt. Hun startede med at tage en 2. plads til Ofeigurs Vårtävling. Derefter var der St. Bededagsstævne hvor hun placerede sig lige uden for finalen på en 11. plads, og til Det Sjællandske Pinsestævne blev hun nr. 13.


Senere er det lykkedes Gjöf at placere sig i flere A-finaler i klassen, og det år Pernille og Gjöf red Dyrdilmyri klubmesterskab, blev de klubmestre i T5 for ungrytter.


I 2010 debuterede Gjöf i ranglisteklasserne og har gået T1/T3 og T2/T4 med godkendte resultater, heriblandt sølv til Gandur KM (Sverige) i 2012.


Hun har ikke været aktiv på stævnebanerne de sidste par år, da Pernille har valgt at lade de yngre heste prøve kræfter med de få stævner, der har været tid til.


Gjöf er Pernilles "luksusridehest", en hest, der kan tölte solen sort med alle ryttere, og som ALTID giver en god tur, også når hun har stået stille i flere måneder og man lige hopper op uden sadel og bare med grime.


I 2016 kom hun med til Töltas baneåbningsstævne, da en af Pernilles gode venner i frokostpausen sagde, at hun godt kunne tænke sig at ride med til behændighed. Fluks blev Gjöf, der på dette tidspunkt primært hyggede sig på folden og ikke var superaktiv som ridehest, hentet. De klarede sig flot i behændighedsklassen, og da hun alligevel var på banen, red Pernille Øltölt på hende. Gjöf var en overlegen vinder af klassen, både i form af den sikre, rentaktede tölt, og en fart, hvor de andre ikke kunne være med. De spildte ikke en dråbe, og Gjöf viste tydeligt, hvor meget hun elsker at vise sig frem for et publikum.


Hun er en ener! En sand islænder, der kan og vil det hele.