Blossi fra Mosen

Blossi fra Mosen - DK1998104812

F: Nói fra Nøddegården - M: Prinsessa fra Gudenådalen - MF: Ljómi frá Björk


Blossi er det andet afkom, vi nåede at avle i Jylland.

Det meste af Blossis ungdom blev brugt i Mols Bjerge, hvor han var på unghingstefold. Her gik Merkúr frá Miðsitju og opdrog de unge hingste. Vi er helt overbeviste om, at det er den opdragelse, som har bundfældet sig og gjort Blossi til den fantastiske flokleder, som han er.

Som 4 års blev Blossi sendt til Trille Kjeldsen for at få sat de rigtige muskler, før han skulle til bygningsbedømmelse, så her blev han gjort ryttervant, og Trille gjorde et rigtig flot arbejde med muskelsætningen!!

Til bygningsbedømmelsen fik han ikke gode nok karakterer til at vi ville beholde ham som hingst, og efter endnu en tur på hingstefold, denne gang som den ældre, erfarne hingst der skulle opdrage de andre, i Olsker (Bornholm) blev han kastreret.

Som 5 års kom han igen til bedømmelse, denne gang til dyrskue som del af en samling efter hans mor, vores stamhoppe, hvor Stefan Langvad dømte. Blossi fik ikke én karakter under 8.0, hvilket gav ham 24 points og ærespræmie.

I mellemtiden var Pernille og Per blevet enige om, at lave en byttehandel, så Blossi i dag er Pernilles hest og vi fik i stedet lillesøster, Gjöf, som er opdrættet af Pernille.

Pernille har gennem årene været ovre til nogle stævner med ham, ligesom hun har fået placeringer i dressurverdenen - både i pony- og hesteklasser.

I dag går Blossi mest og hygger sig som den perfekte førerhest i vallakflokken på Munkhøj.

Flere billeder følger senere......